Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Η ΘΕΙΑ ΚΛΙΜΑΞ

''Δέν εισαι ψεύτης ποιητά.Ο κόσμος τον οποίον οράς εστίν ο αληθής.Της λύρας αι χορδαί μόναι γνωρίζουν τ'αληθές,και εις αυτόν τον βίον,οι ασφαλείς μας οδηγοί μόνον εισίν αυταί''

Σ'αυτό το απόσπασμα του ποιήματος ''Ο ποιητής και η Μούσα'' ο Καβάφης αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια.Την αλήθεια που ετοιμαζόταν να αναφωνήσει ο ιεροφάντης των Ελευσινίων Μυστηρίων,αποκλείοντας τους αμύητους και ανάξιους να την δεχθούν.''ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ''.
Στην αναδίπλωση της ιστορίας,οι λέξεις αυτές έχασαν την βαρύτητά τους,ξεθώριασαν και περιήλθαν στο περιθώριο,δημιουργώντας παραφυάδεςκαι αποκυήματα της γεννησιουργού κλίμακας του συμπαντικού μέτρου,που καθορίζει την συνέχεια της δημιουργίας.'''Οσα εν τω ουρανώ άνω,και εν τη γη κάτω,και εν της ύδασι υποκάτω της γης''.Η κλίμακα διέπει τα πάντα,απο το απείρως μεγάλο,έως το απείρως μικρό,ενδελεχής μορφοποιός παράγων της οργονικής ενέργειας που πληρώνει και ζωογονεί τον Κόσμο.
Στον Φαίδωνα, ο Πλάτων αναφέρει.''Η μεν αρμονία αόρατον τι και ασώματον,και πάγκαλόν τι και θείον έστι,εν τη ηρμονισμένη λύρα''.
Η κλίμακα έχοντας αφετηρία την Άναρχη Αιτία,αγκαλιάζει το Σύμπαν και δημιουργεί ένα κοσμικό πλέγμα,το οποίο μεταστοιχειώνεται με συγκεκριμένους διαύλους,και εξασφαλίζει τον Αέναο Κύκλο,όπου η αρχή και το τέλος εντοπίζονται στο ίδιο σημείο.
Στην οκτάβα του Πυθαγόρα βρίσκουμε την διαπασών αναλογία 1/2, λόγο που συνδέει τον Μικρόκοσμο με τον Μακρόκοσμο,και συντελεί στην αφανή αρμονία των ' εν ενεργεία' εκδηλώσεων,εις την 'εν δυνάμει' μετουσίωσι.Είναι το απόλυτο ΕΝ, το οποίο συμμετέχει σε μια διαδικασία διαιρέσεως εις το άπειρο,δίνοντας υποστάσειςκαι δονήσεις στο κοσμικό αυγό των κατωτέρων στοιχείων,όπου ο Λόγος ενώνεται με τον δημιουργό νού,ομοούσιον του Πατρός,ο οποίος απο πύρ και πνεύμα δημιούργησε τον αισθητό κόσμο των Επτά Κύκλων,η διοίκηση των οποίων καλείται Ειμαρμένη.
Κάποιες 'συμπτώσεις' που συναντούμε στην Ελληνική μαθηματική-αρμονική γλώσσα,θα ήταν τυχαίες βέβαια,αν δεν συνέβαιναν με καταπληκτικά μεγάλη συχνότητα,και δεν σχετίζονταν με όρους που αφορούν φιλοσοφικά,θρησκευτικά,μυστηριακά κλπ νοήματα,περιορίζουν στο μηδέν τον παράγοντα τύχη.Στην αρίθμησί τους,η χρήσι γραμμάτων αντί αριθμών,προσδίδουν μαθηματική υπόστασι σε κάθε λέξι.Αυτή η ταύτησι προκύπτει απο την πλήρη κατανόησι και γνώσι των νόμων που διέπουν και κινούν τα νήματα της ζωής και του σύμπαντος,η οποία εκφράζεται με μια ανώτερη γλώσσα,προιόν της λογικής και διατυπωμένη στον ανώτατο βαθμό στην Αρχαιοελληνική.Στο εργαλείο αυτό της διανόησις,χρωστάμε την παρακαταθήκη της σκέψις των φιλοσόφων.
Η άδηλη αρμονία της μουσικής -γλωσσικής έκφρασις,βρίσκει εφαρμογή η εξίσωσι των λέξεων ΜΟΥΣΙΚΗ=748+Η ΚΛΙΜΑΞ=169 που δίνει τον αριθμό 917 κατά το Ελληνικό σύστημα αρίθμησις.Το 917 διαιρούμενο δια του 7, μας δίνει τον αριθμό 131=ΠΑΝ.Το 131 όμως ειναι το ήμισυ του 262,δηλαδή φ=1,62 στο τετράγωνο Χ 10.Η λέξι ΚΛΙΜΑΞ=169= 13Χ13,όπου το 13 είναι ο 7ος όρος της σειράς των πρώτων αριθμών 1,2,3,5,7,11,13,17 που διαιρούνται με τον εαυτό τους και την μονάδα.
Τώρα το άθροισμα των 7 πρώτων αριθμών 1+2+3+5+7+11+13=42.Και 42Χ2=84=ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ,η θεά της Σοφίας. 7Χ12=84, αλλά και το άθροισμα των 7 ακολουθιών 1+[1+2]+[1+2+3]+[1+2+3+4]+[1+2+3+4+5]+[1+2+3+4+5+6]
+[1+2+3+4+5+6+7]=84.
Οι Ινδουιστές στις μεταφυσικές τους δοξασίες θεωρούν τον 84 ως ιερό αριθμό,και αναφέρουν ότι τα είδη στην γη είναι 84000000!!!
Και 84 είναι οι κολώνες του Παρθενώνα μαζί με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς.
Η ΑΘΗΝΑ=69+Η ΚΛΙΜΑΞ=169, δίνουν άθροισμα 238,το οποίο διαιρούμενο δια του 7, ισούται με 34,τον όγδοο όρο της χρυσής σειράς του Fibonazzi-1,2,3,5,8,13,21,34,55. Και 8Χ34=272=ΑΡΜΟΝΙΑ.Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι η τιμή της ταχύτητας του ήχου είναι 340m/sec [34Χ10],και ότι το φαινόμενο της ηχούς παρατηρείται στα 17 μέτρα,τον όγδοο όρο της σειράς των πρώτων αριθμών.Kai 17X2=34
Στην 'διαπασων', ενσωματώνεται η άδηλη εκείνη αρμονία που χαρακτηρίζει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό,ο οποίος κωδικοποίησε τις παγκόσμιες αρχές του σύμπαντος σε ένα αρραγές σύνολο,που αντιπροσωπεύεται απο τις 9 Μούσες,οι οποίες εκφράζουν τις Επιστήμες και τις Τέχνες στο σύνολό τους...............[συνεχιζεται]

<

Δεν υπάρχουν σχόλια: